F.C. Barcelona – måske verdens mest berømte fodboldtrøje!

Barcelona fodboldtrøje 10-11 spilletrøjeF.C. Barcelona – måske verdens bedste hold – måske verdens mest berømte fodboldtrøje!

Et sjovt fænomen opstod i fodboldens Champions League i 2008, da F.C. Barcelona stod ansigt til ansigt med schweiziske F.C. Basel.

F.C. Barcelona og F.C. Basel har nemlig mere til fælles, end man umiddelbart skulle tro.

De to hold spiller sjovt nok i farvemæssigt identiske trøjer, når der bliver spillet hjemmekampe, og trøjerne er for begges tilfælde produceret af Nike.

Historien vil vide, at forretningsmanden Hans Gamper skelede til F.C. Basel, da han var med til at designe Barcelonas fodboldtrøje i forbindelse med opstarten af klubben i 1899.

Hans Gamper havde selv en aktiv fortid i F.C. Basel, hvilket styrker indikationerne på, at F.C. Basels trøjedesign havde ”inspireret” Hans Gamper

Det er dog ikke endeligt bevist, at Hans Gamper direkte har plagieret F.C. Basels trøjer, men vi citerer i det nedenstående:

Museumsdirektør Hans Dieter Gerber:

”Desværre er der intet historisk dokument, som beviser, at Barcelonas trøjer er lavet efter en Baselmodel, men omstændighederne og ligheder siger vist det hele.”

Mens F.C. Barcelonas valg af motiv til spillertrøjerne måske ikke er af original oprindelse, er det dog ret banebrydende at se, hvad der pryder forsiden af trøjerne. Som et af de eneste professionelle hold i verden bærer F.C. Barcelona ikke sponsornavne på trøjerne. I stedet står der på trøjen ”UNICEF”, som Barcelona støtter økonomisk.
Det må siges at være ret unikt.

Barca-trøjerne fås desuden i flere varianter. Der er naturligvis den originale trøje, som bruges til hjemmekampe, mens der er udebanetrøjerne i farven tyrkis. Trøjerne fås desuden i både kortærmet og langærmet.

Priserne på trøjerne kan variere alt efter, hvor man handler. Et typisk prisleje ligger mellem 399 kr. og op til 599 kr.

Dette indlæg blev udgivet i Barcelona og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.